måndag 9 februari 2009

ReprisJag har stickat dessa båda tidigare men det var många år sedan. Jag har inte kvar dem efter som de inte passade i storlek. Tröjan, som jag har stickat två gånger fick mina syskonbarn, ärmarna kortades av så passade tröjorna bra. Koftan är från 1947 och tröjan från 1948. Jag stickaden tröjan 1978, den var vintage redan då. Dessa båda hör till mina favoriter bland mina gamla mönster och kanske blir det en ny men i en modernare form på modellen.

4 kommentarer:

Janette sa...

verkligen roligt att få ta del av!!

/janette

Maria sa...

Åååh!! Den tröjan var snygg!!! Du har inte lust att lägga ut mönstret?? Skulle väldigt gärna sticka den. :)

Carina sa...

Jag brukar inte sticka direkt i flerfärg men den där koftan var ursnygg. Jumpern också. Varför tycker du att det ska vara i modernare form? Jag tycker att det fina med de gamla modellerna är att dom är så fint formade och inte så formlösa som det så ofta är numera.

EvaL8 sa...

Hej. Annan modell innebär att jag numera inte vill ha ett plagg med så markerad midja. Med åren har midjemåttet ökat... De gamla modellerna är mycket fina men när jag stickade dessa för 20-30 år sedan var jag smalare. Jag tror inte jag blir så smal nånsin igen...Bara att inse faktum, en lite längre modell med mindre markerad midja blir bättre ...