tisdag 30 juni 2009

Hattask med Hatt

Jag tänkte att denna Hatt ask tillhör väl oxå vintage epåken, så jag har gjort en, det var svårt att hitta någon stor nog till mina Hattar. Men denna är.

Så var jag tvungen att bara plåta Asken med sitt rätta innehåll.
Skulle det vara någon av er som inte vill ha sin Hatt så mail mig, jag älskar Hattar.
Jag håller på med en tröja som mönstret kommer från 20-talet, men den är jag inte klar med, det blir nästa gång.

tisdag 23 juni 2009

Bilder från tidningar och böcker

Jag skulle scanna lite mönster ur böcker och bilder jag har hemma, kanske om någon var intresserad. Tyvärr fick jag problem med USB-porten och scannern så jag fick använda kameran istället.
Böckerna jag har har är på danska, inga stora problem med att sticka efter dem. Mönstren är mellan 50-70 talet skulle jag tro.
Tidninngarna är på franska. Om man har lite skolfranksa kvar i huvudet, ett lexikon och översättningstabellen från Drops är detta inte heller några stora problem. Tidningarna är inte mina, jag har dem från en Belgisk väninna på långtidslån, hon går också attt använda sig av om man fastnar. Då scannern krånglade tog jag fotografier istället, det gick inte bra att fotografera beskrivningarna, jag fotade mest axplock från böckerna och tidningarna. Är det nåfgon som vill ha något speciellt ät det bara att höra av sig. Tidningarna är från 80-talet och tidigt 90-tal, jag cirka ett m40-tal av dem. Jag lägger ut lite bilder så kan ni själva bilda er en uppfattning. I en av de danska böckerna får man även med en sång man kan sjunga medans man stickar, jag antar att det skulle göra stickadet lite mer taktfast eller så. Kanske är det någon som känner för att lära sig denna låt.











måndag 22 juni 2009

Hej alla

Ville bara säga hej till er alla då jag som ny medlem skriver detta inlägg. Det skall bli riktigt kul att diskutera lite äldre mönster med andra som faktiskt bryr sig. De flesta av mina vänner stickar aldrig med stickor under storlek fem och de tycker jag är lite knäpp med mina ibland lite annorlunda projekt. Senast idag köpte jag garn och mönster till en tröja på Bohus muséet. Bild kommer snart att finnas på min blogg http://www.garnmoster.blogspot.com/

onsdag 17 juni 2009

Mönsterskatt

Hittade just en wikisida med Vintagemönster. Kanske vill du sy något till ditt stickade plagg och här finns en guldgruva med inspiration.

tisdag 16 juni 2009

Mammas sommarlinne som nu blir mitt

Håller på med ett sommarlinne som jag nog tror man kan kalla för retro eller vintage stickning. Så här ska det se ut när det blir klart. Jag stickar i originalgarnet. Det var min mamma som en gång i tiden köpte beskrivning och garn till sig för att sticka just det här linnet. Men av någon anledning så fick hon aldrig satt igång. Så nu får jag väl sticka det för henne.

Igår kväll så blev bakstycket klart. Färgen på bilderna är lite konstig för egentligen är garnet mörkt hallonrött. Men ni kan nog se mönstret ändå.

måndag 8 juni 2009

Färdig stickat

Nu har jag blivit klar med ännu en vintage kofta, jag tycker dom är mycket fina dessa gamla mönster. Ibland kan det var lite klurit att förstå vad det menas, men i det stora hela så går det bra. Om man nu läser mönstret, jag har gjort ett misstag på kragen. Jag har glömt att sticka flätan som ska vara, så är det när man skummar igenom mönstren som jag skrev.

Här har vi ryggtavlan, och dessa raglan ärmar är jätte fina.Och här under så har vi orginal mönstret.




söndag 7 juni 2009

Färdigstickat

Eftersom jag är admin här kan jag gå in och ändra i inläggen *muuhaaahaaahaaa* ;-) Jag tar dock rollen på stort allvar så den enda ändringen jag gjort är att jag lagt till etiketten "Färdigstickat" på alla inlägg som har en färdigt plagg publicerat.

Jättebra om ni taggar era kommande inlägg, men jag kollar oxå. Då behöver man ju inte läsa igenom hela bloggen för att se vad som producerats, utan filtrerar enbart de färdigstickade inläggen s.a.s :-)

/Janette

lördag 6 juni 2009

Nyfiken...

...är jag på hur det går med era projekt?? (ingen stress, jag är bara nyfis ;-)




Jag är nästan klar med livet på min Ladies Jersey och ska sticka de ribbstickade ärmarna. Men den har legat på paus ett tag, varför vet jag egentligen inte, garnet är härligt och jag tror den blir bra för denna årstiden. Nog bäst jag sätter fart ;-)

Ikväll är det Sverige-Danmark, perfekt att sticka till!