söndag 3 maj 2009

Äntligen bilder på Seawaves JumperIbland blir det nödvändiga svårt att få till. Jag blev färdig med tröjan inför påsken och inveg den på påskaftonens släktkalas. Då hade jag fullt upp och glömde att be någon fota plagget på. Sedan har det inte blivit av. Nu äntligen har jag bilder! Jag har varit hos Tant Kofta idag. Alla som följer hennes blogg vet att såväl garnprojekten som bygg- och trädgårdsprojekten ger väldigt fina, och ibland prisbelönta resultat. Nu har jag blivit fotograferad i hennes vackra växthus med stilsäker järnvitriolbehandlad vägg som vacker bakgrund. Kolla också när jag är i medelhavsmiljö med citronträd.
Jag vill tacka Koftan för de fina bilderna!
Jag vill också tacka Okejdå för denna vintage-KAL:en. Det har varit en riktig kick för mig att sticka efter originalmönster från 40-talet. Visserligen har jag ändrat lite. Det har blivt en ringning fram istället för samma raka kant som bak, samt längre ärmar. Tyvärr ändå förkorta, så jag går och drar i dem. Om jag gör någon annan sådan tröja, skall jag göra ännu längre ärmar.Troligen kommer jag att göra fler vintageprojekt, för det har givit mersmak.

20 kommentarer:

Signe sa...

Oj vad snygg!!!!

Janette sa...

Tack ska DU ha som delar med dig av den vackra tröjan! Tjusiga bilder!!

Det ska bli spännande att se vad som kommer härnäst.

/janette

Pernilla sa...

Kul att se hur snygg den är på. Fina bilder i fin miljö.

Anonym sa...

Oj, vad fin den blev!! Vilka härliga färger!//Ullfull

Marie sa...

Fantastiskt vacker!

miastick sa...

Wow vilken häftig tröja! Kul att se!

r e b e c k a sa...

supertjusig!

Dödergök sa...

Vad snygg du är människa! Tröjan är jättesnygg den med, men det är kombinationen av dig och tröjan som gör den till en höjdare. Jag är jätteimponerad!

Emma sa...

Otroligt tjusig! Håller med Dödergök, ni klär verkligen varandra! :)

Sissel sa...

ojoj! Så bra at du er så slank! Den er rålekker. Jeg syns ermene er slik de skal være - og jeg hadde nok gått for "båthals" slik originalen sier. Men den er lekker, ingen tvil om annet! Gratuelerer med vel gjenomført Vintage-prosjekt! :D

Tant Kofta sa...

Tröjan är så fin!
tycker Koftan

Queen Mudd sa...

Du är ursnygg i den! Krullorna är underbara, modigt att sticka en sån och sen bli såå snygg i den. Du vänjer dig nog vid ärmarna.

kristina sa...

Det är riktigt upplyftande att läsa alla uppmuntrande kommentarer. Nu kommer jag att känna mig ännu finare när jag använder tröjan. tack för att ni är så gulliga!

teresa sa...

Otroligt läcker, grattis!

Carina sa...

Är ju bara tvungen att deltaga i lovsången. Din jumper är väldigt snygg, och du tillsammans med den är stil. Jag gillar stil om man säger så. Hoppas du/ni förstår vad jag menar.

Ser fram emot nästa projekt.

Karin sa...

Oerhört vacker tröja!

Medea sa...

Väldigt snyggt!! Jag är imponerad.

Anonym sa...

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ LÄCKER!
Jag är nyfiken på hur den känns på? Bygger raderna mycket? Det ser ut att bli mycket garn, blir det varmt? Eller är den bara helt underbar? /Stina, grymt avundsjuk

kristina sa...

Hej Stina!
Den känns väldigt bra på och raderna bygger ju en del, men dras ut på kroppen ganska mycket. Jag har lagt till 2 rapporter på fram och bakstycke, eftersom jag såg att jag var större än kvinnan på bilden på mönstert.
Det går inte åt så mycket garn eftersom det är tunt. Jag tror (har redan glömt)att jag använde 3 nystan antracitgrått och 4 nystan turkos. Anledningen till att jag inte vet så precis är att jag använt (rest)garner jag hade hemma och kompletterade med ett nystan grått i liknande kvalitet.

Åsa sa...

Oj oj oj vilken fin! Ett riktigt konstverk!