tisdag 23 juni 2009

Bilder från tidningar och böcker

Jag skulle scanna lite mönster ur böcker och bilder jag har hemma, kanske om någon var intresserad. Tyvärr fick jag problem med USB-porten och scannern så jag fick använda kameran istället.
Böckerna jag har har är på danska, inga stora problem med att sticka efter dem. Mönstren är mellan 50-70 talet skulle jag tro.
Tidninngarna är på franska. Om man har lite skolfranksa kvar i huvudet, ett lexikon och översättningstabellen från Drops är detta inte heller några stora problem. Tidningarna är inte mina, jag har dem från en Belgisk väninna på långtidslån, hon går också attt använda sig av om man fastnar. Då scannern krånglade tog jag fotografier istället, det gick inte bra att fotografera beskrivningarna, jag fotade mest axplock från böckerna och tidningarna. Är det nåfgon som vill ha något speciellt ät det bara att höra av sig. Tidningarna är från 80-talet och tidigt 90-tal, jag cirka ett m40-tal av dem. Jag lägger ut lite bilder så kan ni själva bilda er en uppfattning. I en av de danska böckerna får man även med en sång man kan sjunga medans man stickar, jag antar att det skulle göra stickadet lite mer taktfast eller så. Kanske är det någon som känner för att lära sig denna låt.5 kommentarer:

Medea sa...

Häftet "Lille Strik" har jag också men på svenska. Det hade min mamma och stickade ur när jag och min bror var små, alltså i mitten av 60-talet. Där finns en del söta mönster.

farmor ankus sa...

Så härligt det ser ut med alla dessa mönster böcker, det måste vara ljuvligt att sitta och kolla in allt.Jag är intersserad av 3Suisses boken, vad det kan gömma sig inuti, om du har några mera bilder på dessa mönster.

ha det gott i solen
Ingvor

Anonym sa...

Vilka roliga mönster. Jag gillar barnmönstrena med klänningar och röda dräkten.

Anonym sa...

Jag tror jag fått till det scannern nu så jag skall försöka scanna in dessa önskemål. Idag har jag lovat att gå och bada med sonen men jag skall försöka till ikväll.

r e b e c k a sa...

Vilka roliga tidningar! Den svarta jumpern med färgglada trianglar (i ditt nyare inlägg)liknar jättemycket en tröja min mamma stickade till mig 85 eller så. Den var min absoluta favorit länge, länge...
om du har tid och lust och scannern vill medverka är jag mkt intresserad av mönstret till den rosa flickklänningen och pojkens orangea tröja. Ingen brådska! :)