onsdag 4 november 2009

hur går det för er? + mönster på små dockor

det har varit pinsamt tyst från mig på den här bloggen, det har inte gått fort framåt för mig och mina vintageprojekt inte. så i stället för att visa upp mina upprepade rester av 50talströjor tänkte jag dela med mig av mitt senaste second handfynd! jag älskar ica förlagets handarbetsböcker från '70 talet och idag hittade jag en jag inte hade sedan innan, 'Stora boken om handarbete' från 1978, med ett mönster till små stickade dockor som jag tänkte kunde vara perfekta små julklappar, eller stickas som tomtar om man gillar julpynt (det gör inte jag, partypooper som jag är).

var så goda:klicka på bilderna för att se dom i större format!


hur går det med era projekt? är alla kanske klara med sina eller finns det fler som jag som fortfarande inte fått ändan ur, tagit sig i kragen och avslutat sina projekt?

8 kommentarer:

Pernilla sa...

De dockorna kommer jag ihåg. Jag stickade nog någon i början av 80-talet.

Carina sa...

Har beskrivningarna någonstans. Men har aldrig gjort någon docka.

Janette sa...

Underbart! Vilket barndomsminne! :-)

Holgis sa...

Åh, snacka om minnen. Hade ett par som barn som min mamma hade gjort. Tror att någon var i tomteformat och snart kommer fram. =)

Anonym sa...

Fantastiskt kul att se! Virkade efter denna beskrivning för 25-30 år sen............

mvh www.2r2a.blogspot.com

Medea sa...

Sådana dockor stickade mina barns farmor till dem när de var små. Söta!

Sissel sa...

Åja - jeg har en sånn dokke som min beste venninne i ungdomsskolen strikket til meg. Hun strikket MEG, - med Stars & Stripes genser, svarte satengbukser med gull-lyn på baklommene og Donny Osmond-cap.

*LYKKE*

Randiga Tråden sa...

Dom är för söta dina virkade dockor.