fredag 18 februari 2011

Vinkar glatt till er!Hej! Jag heter Gitte och jag är också ny på bloggen Vintagestickning. Jag återfinns sedan tidigare i min egen blogg samt på facebook där jag har en sida, "Vintage sybehör".


Tyvärr så måste jag emellertid börja med att bekänna något riktigt riktigt pinsamt. Jag stickar inte.

Sedan ganska många år tillbaka.
Närmare bestämt sedan mina fingrar fick nog och sedan dess strävar emot allt de kan så fort jag ens tänker på att närma mig något, som tenderar att likna ett sticke. Senorna i fingrarna drar och kröker och smärtar och; och om jag trotsar detta, så får jag lida för det i långa veckor därefter.
Försökte senast för någon månad sedan med ett sticke ack så tunnt, ack så lätt men nej. Jag fick ge upp. Igen. Som vanligt. Återigen bakslag. Tyvärr.

Men jag ser mer än gärna på det ni stickar och beundrar så gärna era skapelser och fantiserar om vad jag själv hade gjort -om jag bara kunnat. Och under tiden roar jag mig med detaljerna.

Fast. Det måste vara vintage.
Och av gammal äkta årgång. Från tiden det begav sig.


I min hårddisk ligger det massor av fina bilder, som jag hoppas på att någon av er vill se och ta del av. Mönsterfoton, knappar, behåslejfar, applikationer och allt sådant som nyttjades förr. Och som faktiskt är minst lika vackert idag. Och kanske till och med det som är vackrare än det som är nytt.
En av mina stora passioner i tillvaron är vintage knappar. Om sådana kan jag nog skriva hur mycket som helst. Tänk att det kan finnas såå mycket skönhet i en sådan liten tingest? Och att den kan göra så mycket för ex ett plagg?

Färg och form är svårt att få för mycket av!

Tills vi hörs igen, så hoppas jag att ni alla har en riktigt riktigt härlig för-vår, med massor av härligt sticke, och drömmar om en blomstrande sommar och vår!

Mvh, Gitte

2 kommentarer:

Janette Millbom sa...

Hjärtligt välkommen hit Gitte! Du får gärna bidra med annat än stickat, det är vi nog alla intresserad av!

INte roligt att kunna sticka! Jag har smärta i perioder, men som tur är har jag hittat rätt medecin för mig. Jag slutar äta kolhydrater, eller, inte helt men äter en låg andel (enligt dieten lchf) Då förvinner min ledsmärta i ett jehuj! Men det är svårt att hålla sig ifrån godiset, så emellanåt trillar jag dit och äter loss, vilket alltid slutar i inflammation.... Men då kommer stickningen och påminner mig =)

Såg dina fina tapeter med, skickade en kommentar på flickr, vet inte om du såg?

/janette

Gitte sa...

Hej Jeanette! =)

Jag har funderat på det där med att testa att se om kost kan hjälpa på sikt... har just slutat röka och funderar på fler förändringar så kosten finns med på agendan också! Vore roligt om det till och med hade kunnat ge den effekten, har jag inte ens tänkt på!

Har inte kikat på flickr, men jag springer in och gör det nu! =)