måndag 15 februari 2010

Hjärtekofta

Har ju nästan glömt att presentera vintagekoftan som ju faktiskt blev klar till slut!Jag är riktigt nöjd med den! Framför allt för att vara mitt första flerfärgsmönstrade projekt. Är alldeles fascinerad över att den blev så jämn och fin ändå.

Att sticka den runt istället för fram och tillbaka var både en bra och dålig idé. Bra med tanke på att jag då jag började inte behärskade någon annan variant. Dåligt med tanke på hur fult det blev på insidan eftersom jag fick klippa upp den och inte hade nog med kunskap om hur man gör det snyggt... Nåja, nästa gång (för det blir det!) ska jag sticka fram och tillbaka istället.

6 kommentarer:

Janette Millbom sa...

Men gud så rar!! Och unisex och fin! Den ser välidgt slät och jämn ut tycker jag!

Madam Garn sa...

Jättefin!! Ser inte ut som om det skulle vara den första. Kommer ihåg när jag var liten och när, Gerd, en av alla mina släktingar i norge kom och hade stickat en hel dräkt, tröja, byxor och mössa i blått och vitt. Mönstret på dräkten var inte helt olikt mönstret på din tröja. Jag kan däremot garantera att garnet du stickat i känns sammetslent jämförelsevis med det i min dräkt. Det var fruktansvärt! Men stickat och ull skulle det vara, oavsett om man höll på att klia ihjäl sig. Ett tips du säkert redan fått när man klipper upp en tröja, men det blir fint om man syr en sicksacksöm på maskin innan på var sida om klippningen.

silveropulver sa...

Så söt! Jag har också boken med mönstret och har kikat lite på det några gånger. Blev extra sugen nu :)

Myricas Farmor sa...

Hejsan
sååå fin koftan blev,du ska inte vara för hård mot dig själv, saker och ting brukar ge sig med tiden.
Ha en god dag

Louise sa...

Jösses så fin!

Emma sa...

Vilken fin kofta och vilken härlig blogg, hittade nyss hit och har redan fastnat. Älskar vintage :)