måndag 16 mars 2009

Babyset färdigt!


Här är mitt (första) färdiga vintage sticknings-projekt! Ett superpraktiskt och 70-talsretro babyset med mössa, halsduk och ett par vantar (som inte blev så snygga för jag är inte så händig med strumpstickorna ännu så jag lägger inte ut någon bild på dem...). Jag hittade en variant av mönstrena här om någon är intresserad. Bilden är inte så vidare men halsduken har liksom en "ögla" där man sticker in den andra änden så att det bildas två snibbar. Allt är stickat i rätstickning med en supermjuk baby-merinoull inköpt i min kvarters-stickbutik här i Italien.

5 kommentarer:

Janette sa...

åh sicken sötis!!

Dödergök sa...

Oh så gosigt det ser ut, ett sånt där set hade jag när jag var liten.

Karin sa...

jättefint!

kristina sa...

jag tycker att sådana plagg är de mest praktiska som finns. sitter bra, värmer och är nätta. För mig är också skönhet kopplat till funktion, vilket betyder att jag också ser dem som väldigt vackra i sin enkelhet.

r e b e c k a sa...

tack för kommentarerna! :)
Håller helt med om vad kristina skriver! (och såklart även om vad Janette sriver... ;))
Mössan är någon storlek för stor men tack vare formen passar den bra ändå.
Även här i Italien får jag nostalgiska kommentarer av "tanter/signore" som jag träffar på och någon enstaka gång av folk i min ålder som har haft en sån mössa eller halsduk när de var små. Konstigt nästan att modellen inte riktigt har hållt sig populär... kanske tycker folk den är lite för enkel?