måndag 23 mars 2009

Val och kval

Hittills har jag inte varit särskilt aktiv i denna KAL, men jag har funderat och funderat. Och funderat på vad jag ska sticka.

Jag är inne på att sticka en kofta, så mycket vet jag. Däremot är jag osäker på om jag har snubblat över det perfekta mönstret ännu. Av en god vän har jag fått låna ett par sticktidningar från 1946 och 1948.Ovanstående kallas för Hälsingekofta och är från tidningen STICKAT från våren 1946. Den ligger bra till. Men även koftan på tidningens framsida är fin:Slutligen funderar jag också på en kofta med "bårder från en gammal Bragdavävnad från Västergötland":Och här står jag och stampar. Förmodligen kommer jag att hitta ytterligare koftor som jag faller för så att det blir ännu svårare att välja.

7 kommentarer:

Blipp sa...

den mittersta är supersnygg o ovanlig, välj den!

Janette sa...

jeeeesus, vilka najsa koftor! den mittersta röstar jag på!

EvaL8 sa...

Den i mitten stickade jag 1980. Jag ändrade lite på mönstret man den blev mycket använd. Tyvärr har jag inte koftan kvar längre. Alla tre är snygga, idag skulle jag nog välja den första.

teresa sa...

Jag hade valt nummer 3, den påminner om en Bohusstickningskofta o är så snygg!

Carina sa...

Ojdå! Vilka ursnygga koftor. Tycker alla är väldigt läckra men jag skulle nog också välja nr 3 just för att min tanke gick till Bohusstickning som jag tycker är det vackraste jag vet.

Emma sa...

Hmm, era kommentarer gjorde det inte precis lättare att välja! :) Jag får fortsätta att fundera och återkommer så småningom.

r e b e c k a sa...

alla tre är supersnygga men jag gillar passformen bäst på Hälsingekoftan, den sista har lite för breda axlar ser det ut som...