torsdag 5 februari 2009

Nyanmäld

Nu har även jag, Linda, anmält mig till denna KAL. Jag blev verkligen glad när jag hittade den, jag älskar gammal husmoderslitteratur (ni vet sån där från 30-, 40- och 50-talet som tar upp hur man bäst sköter ett hushåll, hur man stickar hållbara sockor med ohållbart beredskapsgarn, hur man får bort blåbärssylt från sin linneduk och hur man sparar pengar genom att sy om kläder) och gamla svartvita svenska långfilmer. Det ska bli kul att hitta och sticka ett mönster. Jag har lite gamla mönster i böcker jag fått från min mormor, några beskrivningar jag har efter farmor och några gamla veckotidningar. Sen har jag även ett par böcker med nyskrivna mönster i vintagestil, Sticka och virka - Vintage på svenska samt Klassisk stickning. Men dessa kanske inte riktigt räknas i denna KAL, men det är i alla fall väldigt fina och inspirerande böcker.

4 kommentarer:

Carina sa...

Hej!
Hittade hit idag. Och blev bara sååå nyfiken. Jag har funderat på att införskaffa boken "Klassisk stickning" av Lise-Lotte Lystrup. Men, jag har känt mig osäker. Någon/några av er har den säkert. Skriv gärna några rader om boken och vad ni tycker om den. Är den värd sitt pris?

Hälsningar
Carina

Linda sa...

"Klassisk stickning" är en trevlig bok (och inte speciellt dyr, min kostade 179 kr) med flera söta modeller. Man får se modellerna både uppstickade efter det moderna mönstret samt att man får se en liten bild på hur originalet har sett ut. En helt klart inspirerande bok, även om den kanske inte har så maffiga bilder och supersnygg layout som många andra stickböcker har. Jag har dock inte ännu stickat något ur den så jag vet inte hur väl mönstrena stämmer.

Janette sa...

vi är nog inte så nogräknade här ;-) kollade i den senare boken idag på strikk, och det känns ju som om den borde räknas. fast jag känner själv att det är roligare att sticka efter orginalet...

Linda sa...

Jag håller med dig Janette, är det gamla mönster som gäller så är det gamla mönster! Det är ju det som är charmen. :)